O altă prăjitură veche, de pe vremea bunicii, bună și ușor de făcut.:)
Ingrediente:
Pandișpan:
- 6 oăuă
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri nucă măcinată
- 3 linguri făină albă
Crema:
- 1 pachet de unt
- 2-3 ouă
- 1-2 linguri de cafea ness
- 250 g zahăr pudră
- nucă prăjită, tăiată
Glazura:
- 100g zahăr pudră
- 2 lincguri cacao
- 2-3 linguri apă minerală fiartă
- 1 lingură ulei
Preparare:
Blat:
1. Cele 6 albușuri se bat cu mixerul până când se întăresc, se adaugă cele 6 linguri de zahăr, apoi se bat din nou până când se întăresc.
2. Se adaugă cele 6 gălbenușuri, se amestecă
3. Se adaugă 3 linguri nucă măcinată + 3 linguri făină albă și se amestecă ușor, de sus în jos, manual, cu un tel.
Crema:
1. Ouăle întregi, se amestecă cu zahărul pudră și se fierb pe baie de abur, apoi se lasă la răcit.
2. Untul se mixează, apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă din nou, poână devine ca o spumă.
3. Se amestecă 1 + 2, se adaugă ness-ul și apoi miezul de nucă prăjită.
Glazura la rece:
1. Zahărul pudră + cacao se amestecă bine.
2. Se adaugă apa minerală clocotită și se amestecă.
3. Se adaugă uleiul și se încorporează bine.
ATENȚIE!
1. Se lucrează repede, deoarce se întărește foarte repede!
2. După ce se pune uleiul, NU se mai adaugă nimic, deoarece se taie.
Montare:
Pe blat se întinde crema, în strat omogen, iar deasupra glazura.
Ingrediente:
Pandișpan:
- 6 oăuă
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri nucă măcinată
- 3 linguri făină albă
Crema:
- 1 pachet de unt
- 2-3 ouă
- 1-2 linguri de cafea ness
- 250 g zahăr pudră
- nucă prăjită, tăiată
Glazura:
- 100g zahăr pudră
- 2 lincguri cacao
- 2-3 linguri apă minerală fiartă
- 1 lingură ulei
Preparare:
Blat:
1. Cele 6 albușuri se bat cu mixerul până când se întăresc, se adaugă cele 6 linguri de zahăr, apoi se bat din nou până când se întăresc.
2. Se adaugă cele 6 gălbenușuri, se amestecă
3. Se adaugă 3 linguri nucă măcinată + 3 linguri făină albă și se amestecă ușor, de sus în jos, manual, cu un tel.
Crema:
1. Ouăle întregi, se amestecă cu zahărul pudră și se fierb pe baie de abur, apoi se lasă la răcit.
2. Untul se mixează, apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă din nou, poână devine ca o spumă.
3. Se amestecă 1 + 2, se adaugă ness-ul și apoi miezul de nucă prăjită.
Glazura la rece:
1. Zahărul pudră + cacao se amestecă bine.
2. Se adaugă apa minerală clocotită și se amestecă.
3. Se adaugă uleiul și se încorporează bine.
ATENȚIE!
1. Se lucrează repede, deoarce se întărește foarte repede!
2. După ce se pune uleiul, NU se mai adaugă nimic, deoarece se taie.
Montare:
Pe blat se întinde crema, în strat omogen, iar deasupra glazura.
Comentarii
Trimiteți un comentariu