Ziua de ieri a fost una cu totul și cu totul ieșită din comun, căci am avut privilegiul de-a cunoaște oameni cu adevărat remarcabili...
Ziua de ieri mi-a dat ocazia să învăț mai multe lecții, de la cea a umilinței, la cea a prea-plinului, de la emoție și teamă, la bucurie și iubire...
Ziua de ieri m-a făcut să mă gândesc să-mi depășesc limitele și să încerc experiențe noi, și-am început cu aluatul frământat, o adevărată provocare, căci am ocolit acest capitol ani de zile! :)
TURTIȚE SIMPLE
Ingrediente:
- un cub mic (25 g) drojdie proaspătă
- 600 g făină albă
- 300 ml lapte / apă
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 6 linguri ulei de măsline
Preparare:
Drojdia + zahărul se freacă cu o linguriță, până câd se lichefiază, apoi se adaugă câteva linguri de lichid călduț (apă/lapte)
Se lasă cca 10 minute maiaua să crească.
Făina albă se cerne într/un lighenaș, se adaugă sarea, uleiul de măsline, maiaua, laptele călduț.
Se frământă.
Se lasă la dospit cca 1 oră.
Pe blatul de lucru se presară făină, se ia jumătate din aluatul rezultat, se modelează sul, se taie rondele care se întind ușor, cu mâna.
Se prăjesc pe ambele fețe, întorcăndu-le de mai multe ori, la foc mic, într-o tigaie de teflon.
Nu am adăugat niciun pic de ulei la prăjit.
Am făcut și câteva turtițe cu brânză: amestec de brânză de vaci + brânză de burduf.
Rețeta este adaptată de aici
Ziua de ieri mi-a dat ocazia să învăț mai multe lecții, de la cea a umilinței, la cea a prea-plinului, de la emoție și teamă, la bucurie și iubire...
Ziua de ieri m-a făcut să mă gândesc să-mi depășesc limitele și să încerc experiențe noi, și-am început cu aluatul frământat, o adevărată provocare, căci am ocolit acest capitol ani de zile! :)
TURTIȚE SIMPLE
Ingrediente:
- un cub mic (25 g) drojdie proaspătă
- 600 g făină albă
- 300 ml lapte / apă
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 6 linguri ulei de măsline
Preparare:
Drojdia + zahărul se freacă cu o linguriță, până câd se lichefiază, apoi se adaugă câteva linguri de lichid călduț (apă/lapte)
Se lasă cca 10 minute maiaua să crească.
Făina albă se cerne într/un lighenaș, se adaugă sarea, uleiul de măsline, maiaua, laptele călduț.
Se frământă.
Se lasă la dospit cca 1 oră.
Pe blatul de lucru se presară făină, se ia jumătate din aluatul rezultat, se modelează sul, se taie rondele care se întind ușor, cu mâna.
Se prăjesc pe ambele fețe, întorcăndu-le de mai multe ori, la foc mic, într-o tigaie de teflon.
Nu am adăugat niciun pic de ulei la prăjit.
Am făcut și câteva turtițe cu brânză: amestec de brânză de vaci + brânză de burduf.
Rețeta este adaptată de aici
Simplu si bun. Strabunica le zicea turte si le servea cu miere ...
RăspundețiȘtergereAsa este, Dani! Mereu imi face placere sa redescopar-reeditez secvente ce-mi amintesc de copilarie...
RăspundețiȘtergere