O altă variantă de brioșe (muffins) adaptată după o rețetă de-a Laurei Laurențiu.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 ceașcă cu zahăr (am folosit ceașca de cca 200 ml)
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 ceașcă ulei (cca 100 ml)
- o ceașcă jumate făină albă
-1 praf de copt
Preparare:
1. Pornim cuptorul și-l fixăm la ultima treaptă de căldură.
2. Batem ouăle întregi + zahăr + zahăr vanilat cu mixerul, până cînd capătă aspect cremos
3. Adăugăm uleiul, turnat treptat, mixăm până se încorporează complet.
4. Adăugăm făina, iar apoi praful de copt.
5. Dacă dorim, putem adăuga diverse ”chestii”, precum: coji de portocală confiate, cireșe confiate, ciocolată, etc.
6. Amestecăm din nou, consistența trebuie să fie ceva mai vârtoasă decât pandișpanul (se poate completa cu 1-2 linguri făină).
7. Împărțim compoziția în coșulețele de hârtie pentru acest tip de prăjitură, plasate în ochiurile tăvii de asemenea specială pentru brioșe (umezită cu apă, pentru a adera hârtia).
8. Coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, cca 25-30 minute.
Brioșele vor crește frumos, și devin aurii.
Eu m-am jucat puțin cu 1 praf de cacao amestecat cu 2-3 linguri de aluat și le-am ornat ușor, înainte de-a le băga la cuptor.
Arata profesional :) Minunate !
RăspundețiȘtergere... si se consuma instantaneu! :))
RăspundețiȘtergere