În varianta de iarnă, acesată ciorbă are gustul minunat al afumăturii de porc.
Ingrediente:
- 1-2 morcovi
- 1 pătrunjel sau păstârnac
- 1 ceapă albă
- 1 os afumat
- 1/2 kg cartofi
- 200 ml smântână
Preparare:
Zarzavatul (morcovul, pătrunjelul) curăţat şi spălat, se dă pe răzătoare şi se căleşte 2-3 minute într-un strop de ulei. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şi se stinge imediat cu apă. Se pune afumătura, clătită cu apă rece.
Când e aproape fiartă, se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe.
Se potriveşte gustul cu sare (delikat).
Conform tradiţiei, iarna îi adaug nelipsitul tarhon în oţet.
La final, poposeşte în oală, smântâna bătută cu 2 linguri de apă, lăsând-o să mai dea un clocot.
Comentarii
Trimiteți un comentariu