- zarzavat: morcov, ţelină, păstârnac, ceapă (în funcţie de cantitatea preparată)
- piept de pui
- orez (în funcţie de cantitate şi de densitatea dorită)
-1-2 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- tarhon
Preparare:
Zarzavatul curăţat se dă pe răzătoare, apoi se căleşte un pic în ulei. Se adaugă ceapa tăiată, se mai poate lăsa aşa 1 minut.
Se stinge cu apă rece şi se adaugă carnea de pui.
Se adaugă sarea şi opţional un pic de vegeta (delikat)
Când e aproape fiartă, se adaugă orezul bine spălat, lăsând-se câteva minute pe foc.
Se ia oala de pe foc şi se drege cu gălbenuşul amestecat cu smântână şi 1-2 linguri de apă rece.
Eu adaug tarhon, ca plantă condimentară.
Sunt mare amator de ciorbite... merci de reteta! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur, cu placere!:)
Ștergere