Ingrediente:
150 g zahăr
5 linguri cacao
12 linguri de apă
Se fierb pe plită, până devin ca o glazură sau un sos mai gros
200 g unt + 200 g zahăr pudră se freacă până devine spumos, apoi se adaugă pe rând 6 gălbenuşuri:
Se adaugă glazura răcită:
Crema obţinută se împarte în două jumătăţi:
- o jumătate se păstrează la rece
- în cealaltă jumătate se adaugă 3 linguri de făină + 3 linguri de nucă măcinată + 1 praf de copt + 6 albuşuri bătute spumă cu 4 lunguri de zahăr.
Compoziţia astfel obţinută se coace.
Peste blatul răcit se aşează crema şi se "încarcă" din belşug cu stafide înmuiate în cognac, spre exemplu, pentru că eu asta am avut la îndemână :)))) (poate fi şi rom), nucă uşor prăjită şi ciocolată (Kinder am folosit eu):
Este o prăjitură delicioasă....
Reţeta mea este de la Didi, căreia îi mulţumesc şi aici :)
150 g zahăr
5 linguri cacao
12 linguri de apă
Se fierb pe plită, până devin ca o glazură sau un sos mai gros
200 g unt + 200 g zahăr pudră se freacă până devine spumos, apoi se adaugă pe rând 6 gălbenuşuri:
Se adaugă glazura răcită:
Crema obţinută se împarte în două jumătăţi:
- o jumătate se păstrează la rece
- în cealaltă jumătate se adaugă 3 linguri de făină + 3 linguri de nucă măcinată + 1 praf de copt + 6 albuşuri bătute spumă cu 4 lunguri de zahăr.
Peste blatul răcit se aşează crema şi se "încarcă" din belşug cu stafide înmuiate în cognac, spre exemplu, pentru că eu asta am avut la îndemână :)))) (poate fi şi rom), nucă uşor prăjită şi ciocolată (Kinder am folosit eu):
Este o prăjitură delicioasă....
Reţeta mea este de la Didi, căreia îi mulţumesc şi aici :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu